Duurzaamheid

Duynie Feed is gespecialiseerd in duurzame veevoeroplossingen gebaseerd op co-producten van producenten van levensmiddelen en biobrandstoffen. Hiermee draagt zij al meer dan 50 jaar bij aan duurzaam rendement voor veehouders. Dat betekent een ‘goed draaiend’ boerenbedrijf dat tegelijkertijd een positieve bijdrage levert aan de omgeving. 

Duurzaam

        Kringlopen sluiten: Duynie Feed, veehouders en producenten van levensmiddelen en biobrandstoffen zorgen samen dat kringlopen worden gesloten. Hierdoor worden grondstoffen maximaal gebruikt en verspilling voorkomen.
  Carbon footprint: Co-producten zijn duurzamer veevoer. Zo is de carbon footprint van co-producten duidelijk lager dan die van vergelijkbaar krachtvoer.
  Regionaal: De co-producten van Duynie Feed zijn regionaal veevoer.
  Food, Feed of Fuel: Er is regelmatig discussie wat het beste is: gewassen inzetten als food (voeding voor de mens), feed (veevoer) of fuel (biomassa voor energieproductie). Er is geen eenduidig antwoord. Klik hier voor meer informatie.

 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.