Silo sensor reinigen

Het siloview systeem bestaat onder andere uit een sensor die de vloeistofdruk meet. Deze waarde wordt omgerekend naar een vulgraad, die wordt gebruikt om de silo op tijd bij te vullen.

Om de waardes correct te kunnen meten mogen er geen vervuilingen of belemmeringen ontstaan tussen de sensor en het voer. Helaas kunnen voerproppen of een vervuilde sensor er voor zorgen dat de metingen afwijken.

Voor betrouwbare metingen dient iedere drie maanden - of op verzoek van Duynie Feed - de sensor te worden gereinigd. Deze handleiding legt uit hoe u dit kunt doen. Heeft u een probleem dan kunt u altijd contact opnemen met de Verkoopbinnendienst via telefoonnummer: 058 68 05 40

Gereedschappen

Om de sensor te reinigen is een emmer met een klein beetje water nodig en een zachte stoffen doek.

Stap 1: Sluiten van de klep

Om te voorkomen dat de vloeistof ongecontroleerd uit de opening spuit moet de klep worden gesloten. U doet dit door de blauwe hendel te bewegen zodat deze haaks op de kraan staat.

Open Clip Gesloten

 

Om te voorkomen dat de hendel per ongeluk wordt gesloten of geopend, heeft deze een beveiligingsclip die in de richting van het handvat moet worden geschoven voordat de hendel zich kan bewegen.

Stap 2: Haal sensor uit kraan

Door het koperen deel een kwartslag te draaien komt de sensor los van de kraan. Reinig het kopje voorzichtig met een doek en wat water. De foto hieronder laat een schone sensor zien.

Stap 3: Doorspoelen kraan

Plaats de emmer onder de kraan en open deze voorzichtig. Laat wat veevoer doorspoelen totdat er een krachtige straal uitkomt. Een eventuele voerprop valt dan in de emmer. Sluit hierna de kraan.
Denk aan het clipje!

Stap 4: Afronden

Plaats de sensor weer terug op de kraan en draai deze een kwart slag. Check of deze goed vast zit en open de kraan zodat er weer kan worden gemeten. 

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.