donderdag 10 september 2020Maïskuil afdekken? DuyMix Cover of brouwerijdraf!

De wijze van inkuilen en afdekken van de maïskuilen is van grote invloed op de kwaliteit en het behoud van de voedingswaarde. Zowel DuyMix Cover als brouwerijdraf zijn de perfecte afdekproducten!

DuyMix Cover

Om de kwaliteit en de voedingswaarde te behouden en zelfs te verhogen kan de kuil worden afgedekt met DuyMix Cover. DuyMix Cover wordt over de kuil verdeeld, circa 15 - 25 cm dik. Het energierijke afdekmiddel vormt een luchtdichte filmlaag over de kuil, waarmee de voederwaarde beter wordt behouden en broei wordt voorkomen. Vooral als de kuil langere tijd moet worden opgeslagen of bij een hoge buitentemperatuur verdient afdek met een extra plastic de voorkeur. 

Brouwerijdraf

Ook brouwerijdraf is een ideaal afdekproduct. Het bevat een hoge eiwitbestendigheid die op darmniveau verteerd wordt. Dit heeft een positief effect op het melkeiwitgehalte. Bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoer (snijmaïs) in het basisrantsoen kampen met een eiwittekort op pensniveau (OEB<0). Aanvulling van dit eiwittekort vindt doorgaans plaats met behulp van aangekocht eiwitrijk krachtvoer of eiwitrijke natte bijproducten. Brouwerijdraf heeft een stabiliserende werking op de pensfermentatie. In tijden dat eigen ruwvoer krap is kan brouwerijdraf worden ingezet als ruwvoervervanger. Ook voor structuurarme of suikerrijke graskuilen is brouwerijdraf een mooie aanvulling.

Bestel nu!

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.