Sastapro

Vloeibaar, Rosé / Vleesvee, Melkvee, Eiwitrijk
Etikettering voedermiddel, tarwegistconcentraat
Productvorm vloeibaar
Houdbaarheid 3 maanden
Opslag zuurbestendige silo of bunker met roerwerk
Homogeniteit voor elke voerbeurt roeren

Sastapro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Sastapro..

Eigenschappen

De voerkosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd, door in rantsoenen zo veel mogelijk  sojaschroot, raapzaadschroot of eiwitrijk krachtvoer te vervangen door Sastapro.

Sastapro is rijk aan eiwitten en aminozuren. Het is een stabiele eiwitbron met een aantrekkelijk aminozurenpatroon, wat goed verteerbaar is omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat. Sastapro bevat glycerines die extra energie leveren. Het hoge gehalte aan eiwitten en energie in Sastapro levert een positieve bijdrage aan de melkproductie en de vorming van melkeiwit.
Kenmerk van Sastapro is verder de constante samenstelling door een continu verwerkingsproces.

Vooral voor bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoer (snijmaïs) in het basisrantsoen vormt Sastapro een waardevolle aanvulling om een eiwittekort op pensniveau (OEB<0) tegen te gaan.

Sastapro is een smakelijk product. Dieren eten het graag en krijgen hierdoor meer voedingsstoffen binnen. Een aantal voordelen hiervan zijn:

  • het draagt bij aan een betere groei rood vlees stieren
  • het draagt bij aan een hoger melkeiwit
  • het draagt bij aan een hogere melkproductie
  • het is een smaakmaker voor uw ruwvoer

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Sastapro dient te worden opgeslagen in een verticale zuurbestendige silo van 50 m3 met roerwerk. Zonder roerwerk dient u rekening te houden met droge stof verschillen in het product. Zorg voor een passende aansluitkoppeling tussen opslagplaats en tankwagen en voor een juiste silo-aanduiding, zodat verkeerd lossen wordt voorkomen. Om droge stof verlies tijdens de opslag te vermijden dient de silo voorafgaande aan elke levering gereinigd worden. Het regelmatig reinigen van de silo en leidingen is essentieel om gisting te voorkomen en Sastapro hygiënisch te voeren.

Geadviseerd wordt om vóór elke voerbeurt te roeren om een homogeen product te verkrijgen.

Wanneer bovenstaande instructies worden gevolgd, bedraagt de houdbaarheid van Sastapro 3 maanden.

Productspecificaties

Droge stof
275 g
Ruw eiwit
295 g
Ruw vet
68 g
Ruwe celstof
32 g
Ruw as
77 g
Zetmeel (tot)
38 g
Bestendig Zetmeel
4 g
Suiker
126 g
Melkzuur
50 g
Glycerol
65 g
Calcium (Ca)
1,9 g
Fosfor (P)
8,9 g
Magnesium (Mg)
2,5 g
Natrium (Na)
12,3 g
Kalium (K)
18,3 g
Chloride (Cl)
7,7 g
Sulfaat (SO4)
15,6 g
D.v. Methionine H
2,6 g
D.v. Lysine H
7,1 g
VEM
1202
VEVI
1314
DVE 2007
135 g
OEB 2007
111 g
FOSp
560 g
FOSp2/FOSp
0,61 g

Laatste wijziging 11-08-2021

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Vind uw lokale productmanager

Wilt u contact opnemen met uw regionale Product Manager? Bekijk dan onze landkaart onderaan de contactpagina en selecteer uw provincie.

Ga naar de contactpagina

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.