CornGold®

Steekvast, Rosé / Vleesvee, Melkvee, Geiten / Schapen, Energierijk
Etikettering voedermiddel, vers maïsglutenvoer
Productvorm steekvast
pH <4.0
Houdbaarheid 6 maanden
Opslag losgestort in sleufsilo of kuilplaat of in slurf

Corngold® is vers maïsglutenvoer dat ontstaat tijdens de natte zetmeelwinning uit korrelmaïs. Het maïsglutenvoer bestaat uit een mengsel van maïszemelen, maïskiemen, zetmeel en eiwit. Nadat de korrelmaïs is gezeefd, geschoond en gebroken, wordt de maïs geweekt in warm water. De geweekte maïs wordt ontdaan van vezels en wordt nogmaals fijn gemalen. Vervolgens worden de gluten (eiwit) door middel van centrifugestap gescheiden van het zetmeel en vervolgens gedroogd. De vezels worden gemengd en als vochtig maïsgluten vermarkt onder de naam Corngold®. Het product wordt het jaar rond geproduceerd door Tate & Lyle op de locatie Koog aan de Zaan.

Eigenschappen

Corngold® bevat een hoog aandeel aan zetmeel en bestendig zetmeel. Bestendig zetmeel is naast onbestendig zetmeel en suiker een bron van glucogene energie. Bestendig zetmeel wordt in de darm omgezet naar glucose, waarna het in de uier weer omgezet wordt naar lactose. Als er genoeg glucogene energie gevoerd wordt kan het voereiwit volledig gebruikt worden voor de vorming van melkeiwit en hoeft het niet gebruikt te worden voor de vorming van lactose. Verder heeft Corngold® een hoog DVE-gehalte. De combinatie van zetmeel, bestendig zetmeel en een hoog DVE-gehalte zorgt voor een hogere melkproductie en een nauwere vet/eiwit verhouding. Bij vleesvee zorgt het hoge gehalte aan zetmeel en bestendig zetmeel voor een hogere groei per dag en een betere bevleesdheid.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Corngold® moet op een verharde ondergrond opgeslagen worden en luchtdicht worden afgedekt. Dit kan bereikt worden door het aanbrengen van een vloeibaar of steekvast aardappelproduct als bovenlaag (ca. 20 cm) op de Corngold® of door op het plastic een zandlaag of zandslurven aan te brengen.

Controleer de kuil regelmatig op luchtdichte afsluiting. Door lucht tussen de toplaag en plastic ontstaat schimmelgroei, dit dient voorkomen te worden. Zorg voor opvang van de perssappen. Het vastrijden van het product bevordert de conservering. Na 4 weken opslag is de kuil geconserveerd. De minimale voersnelheid bedraagt 1 meter per week. Mits rekening wordt gehouden met bovenstaande instructies, bedraagt de houdbaarheid van Corngold® 6 maanden.

Leveringscondities

  • losgestort of slurf
  • verkoop op basis van prijs per procent droge stof
     

Productspecificaties

Droge stof
420 g
Ruw eiwit
145 g
Ruw vet
38 g
Ruwe celstof
95 g
Ruw as
33 g
Zetmeel (tot)
355 g
Bestendig Zetmeel
91 g
Suiker
20 g
Melkzuur
33 g
Calcium (Ca)
0,2 g
Fosfor (P)
4,9 g
Magnesium (Mg)
2,2 g
Natrium (Na)
2,1 g
Kalium (K)
10,2 g
Chloride (Cl)
1,4 g
D.v. Methionine H
2,4 g
D.v. Lysine H
5,8 g
VEM
1103
VEVI
1190
DVE (*)
107 g1
OEB (*)
-22 g
FOS
606 g
Structuurwaarde
0,6

Laatste wijziging 05-05-2021

*1 DVE is gebaseerd op berekende waarde hoofddealer

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Vind uw lokale productmanager

Wilt u contact opnemen met uw regionale Product Manager? Bekijk dan onze landkaart onderaan de contactpagina en selecteer uw provincie.

Ga naar de contactpagina

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.