Voorgebakken friet

Steekvast, Energierijk, Varkens
Etikettering voedermiddel, voorgebakken friet
Productvorm steekvast
pH <4.5
Houdbaarheid 12 maanden
Opslag in sleufsilo of kuilplaat

Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan is Voorgebakken Friet. Dit zijn frites die zijn afgekeurd als consumptie frites, een gevolg van afwijkende kleur, lengte, vorm, enz. Daarnaast ontstaan tijdens de start en afdraai van de productlijnen, frites voor de veevoeding. Voorgebakken Friet is een energierijk (zetmeel en vet) product dat door Duynie vermarkt wordt in de varkenshouderij en wordt los gestort geleverd.

Eigenschappen

De vers gesneden frites ondergaan een hittebehandeling (voorbakken), hierdoor wordt het aanwezige aardappelzetmeel volledig ontsloten. Het gehalte aan koolhydraten, met name zetmeel, is hoog. Bovendien is de verteerbaarheid van dit zetmeel goed. Het plantaardige frituurvet bevat met name triglyceriden, monoglyceriden, vrije vetzuren en fosfolipiden. Dit zijn nutriënten met een zeer hoge voedingswaarde voor varkens. Producten met een hoog aandeel monoglyceriden hebben een hoge emulgerende werking, waardoor bij jonge dieren de vet- en energievertering wordt ondersteund. Voorgebakken Friet is een zetmeel- en vetrijk product en heeft daardoor een hoge energiewaarde. Hiermee is de nutritionist in staat eenvoudig het gewenste energieniveau te bereiken in de totale brijsamenstelling. Voorgebakken Friet kenmerkt zich, naast smakelijkheid, door zijn dragende werking in voormengsels met bijvoorbeeld ccm, bierdraf of granen. Voorgebakken Friet draagt bij aan homogeniteit van dit voormengsel.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Voorgebakken friet wordt afgeleverd in eenheden van circa 25 ton. Het product dient te worden opgeslagen in een sleufsilo of een verharde ondergrond. De Voorgebakken Friet moet vervolgens worden afgedekt met plastic en verzwaring (banden, grindslurven). Na vier tot zes weken is het product goed gefermenteerd. Het gevormde melkzuur en azijnzuur is een resultante van de natuurlijke fermentatie die plaatsvindt tijdens opslag. Deze organische zuren zijn zowel positief voor de stabiliteit van het opgeslagen product als voor de gezondheid van de varkens. Door een goede conservering (lees inkuilen) blijft het product 1 jaar houdbaar. Het met regelmaat reinigen van sleufsilo’s, voormengers en dergelijke is essentieel voor het hygiënische verstrekken van brijvoer aan varkens en om gisting in opslagen, voormengers en leidingen te voorkomen.

 

 

Leveringscondities

  • losgestort
  • verkoop op basis van prijs per 1000 kg
     

Productspecificaties

Droge stof
280 g
Ruw eiwit
75 g
Ruw vet
122 g
Ruwe celstof
20 g
Ruw as
30 g
Zetmeel (tot)
644 g
NSP
130 g
Linolzuur
0,4 g
Linoleenzuur
11,6 g
Calcium (Ca)
0,4 g
Fosfor (P)
1,9 g
P verteerbaar
1,0 g
Natrium (Na)
0,6 g
Kalium (K)
14,2 g
Chloride (Cl)
1,8 g
D.v. Lysine
2,0 g
D.v. Methionine
0,5 g
D.v. Meth. + Cystine
0,8 g
D.v. Threonine
1,1 g
D.v. Tryptofaan
0,3 g
NEv
3457 kCal
Energiewaarde
1,65
E dracht
1,66

Laatste wijziging 21-06-2019

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.