Kroketpuree: varkens

Vloeibaar, Varkens, Energierijk
Etikettering voedermiddel, aardappelpuree
Productvorm vloeibaar
pH <4,5
Houdbaarheid 6 maanden
Opslag in silo of bunker

Tijdens de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten ontstaan waardevolle nevenstromen voor de veevoeding. Eén daarvan is Kroketpuree. Dit zijn aardappelkroketten die zijn afgekeurd als consumptie productie voor de humane sector, een gevolg van afwijkende kleur, lengte, vorm, enz. Daarnaast ontstaat tijdens de start en afdraai van de productlijnen, Kroketpuree voor de veevoeding. Kroketpuree is een energierijk product.

Eigenschappen

Kroketpuree is een zetmeelbron die bovendien een belangrijke bijdrage levert aan de homogeniteit van de brij en het voormengsel. Kroketpuree conserveert op een natuurlijke wijze doordat lactobacillen suikers omzetten in melkzuur. Melkzuur is een fermentatieproduct dat de pH van het product snel laat dalen. Een lage pH in de maag van het varken bevordert de verteerbaarheid en de anti microbiële werking. Een zuurder voer, aan het begin van de dunne darm, stimuleert de uitscheiding van verteringsenzymen door de alvleesklier. Dit heeft een positief effect op de vertering van de gehele brij, waaronder het aanvullend voer.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Kroketpuree ondergaat een natuurlijke fermentatie waardoor de pH zakt. De hierbij gevormde organische zuren zijn positief voor de stabiliteit van het opgeslagen product waardoor het minimaal 6 maanden houdbaar is. Het product dient te worden opgeslagen in een vloeistofdichte, zuurbestendige silo of opslagbunker. Een roerwerk is niet nodig. Het met regelmaat reinigen van opslagen, voormengers en dergelijke is essentieel voor het hygiënische verstrekken van brijvoer aan varkens en om gisting in opslagen, voormengers en leidingen te voorkomen. Door de zetmeelontsluiting is de viscositeit van het product hoger, dit beïnvloedt de verpompbaarheid. Zo nodig kan de viscositeit van het product worden verlaagd door toevoeging van enzymen waardoor de verpompbaarheid verbetert.

 

Leveringscondities

  • tanktransport
  • verkoop op basis van prijs per 1000 kg
     

Productspecificaties

Droge stof
125 g
Ruw eiwit
138 g
Ruw vet
13 g
Ruwe celstof
50 g
Ruw as
78 g
Zetmeel (tot)
375 g
Suiker
43 g
NSP
245 g
Melkzuur
108 g
Azijnzuur
21 g
Alcohol
4 g
Calcium (Ca)
1,4 g
Fosfor (P)
2,2 g
P verteerbaar
0,6 g
Natrium (Na)
2,2 g
Kalium (K)
30,9 g
Chloride (Cl)
7,1 g
(AID) d.v. Lysine
4,71 g
(AID) d.v. Methionine
1,18 g
(AID) d.v. Meth. + Cystine
1,84 g
(AID) d.v. Threonine
2,90 g
(AID) d.v. Tryptofaan
0,63 g
(AID) d.v. Isoleucine
2,67 g
(AID) d.v. Histidine
1,75 g
(AID) d.v. Leucine
4,74 g
(AID) d.v. Valine
3,61 g
NEv
2563 kCal
Energiewaarde
1,22
E dracht
1,26

Laatste wijziging 07-10-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.