ProfiCorn

Steekvast, Rosé / Vleesvee, Melkvee, Geiten / Schapen, Eiwitrijk
Etikettering voedermiddel, vers maïsglutenvoer
Productvorm steekvast
pH <4,5
Houdbaarheid 6 maanden, mits goed ingekuild
Opslag losgestort in sleufsilo of kuilplaat / slurf

ProfiCorn is een vers maïsglutenvoer dat ontstaat tijdens het proces van gluten winning uit maïs. Na het weken wordt de maïs verwerkt tot maïsgluten, maïskiemen, maïszetmeel en zemelen. De zemelen, een deel van de gluten en het zetmeel worden samengevoegd in het product ProfiCorn. Het is een zeer smakelijk en fris voer met een grove structuur (stapelbaar) en een kopergele kleur.

Eigenschappen

ProfiCorn is een goede krachtvoervervanger. Het product heeft een hoog energie (VEM/VEVI) en eiwit (DVE) gehalte per kilogram droge stof. Het hoge eiwitgehalte heeft een positieve werking op het eiwitgehalte in de melk. Het bestendig zetmeel ondersteunt dit, evenals de liters. Bij kalveren geeft het hoge drogestof %, VEVI, DVE en hoog eiwit een goede groei, terwijl met de positieve OEB tijdens de afmestfase een goed rantsoen mogelijk maakt zonder een negatieve OEB op het totale rantsoen.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

ProfiCorn moet op een verharde ondergrond opgeslagen worden en luchtdicht worden afgedekt. Dit kan bereikt worden door het aanbrengen van een vloeibaar of steekvast aardappelproduct als bovenlaag (ca. 20 cm) op de ProfiCorn of door op het plastic een zandlaag of zandslurven aan te brengen. Controleer de kuil regelmatig op luchtdichte afsluiting. Door lucht tussen de toplaag en plastic ontstaat schimmelgroei, dit dient voorkomen te worden. Zorg voor opvang van de perssappen. Het vastrijden van het product bevordert de conservering. Na 4 weken opslag is de kuil geconserveerd (ph gemiddeld 4.1). De minimale voersnelheid bedraagt 1 meter per week. Mits rekening wordt gehouden met bovenstaande adviezen, bedraagt de houdbaarheid van ProfiCorn 6 maanden.

Leveringscondities

  • losgestort / in slurf
  • verkoop op basis van prijs per procent droge stof
    Levering geschiedt volgens de algemene verkoopvoorwaarden van Duynie bvba

Productspecificaties

Droge stof
410 g
Ruw eiwit
190 g
Ruw vet
43 g
Ruwe celstof
120 g
Ruw as
57 g
Zetmeel (tot)
96 g
Suiker
31 g
Bestendig Zetmeel
32 g
Melkzuur
56 g
Calcium (Ca)
0,2 g
Fosfor (P)
9,6 g
Magnesium (Mg)
4,0 g
Natrium (Na)
2,2 g
Kalium (K)
18 g
Chloride (Cl)
2 g
VEM
1076
VEVI
1154
FOSp
508 g
Structuurwaarde
0,6
DVE 2007
91 g
OEB 2007
48 g
OEB2 2007
61 g
FOSp2/FOSp
0,42 g

Laatste wijziging 25-06-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.