Amypro

Vloeibaar, Rosé / Vleesvee, Melkvee, Geiten / Schapen, Eiwitrijk
Etikettering voedermiddel, tarwegistconcentraat
Productvorm vloeibaar
pH 3.8-4.2
Houdbaarheid 3 maanden
Opslag in zuurbestendige silo met roerwerk
Homogeniteit voor elke voerbeurt roeren

Amypro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Amypro. 

Eigenschappen

De voerkosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd, door in rantsoenen zo veel mogelijk sojaschroot, raapzaadschroot of eiwitrijk krachtvoer te vervangen door Amypro.

Amypro is rijk aan eiwitten en aminozuren. Het is een stabiele eiwitbron met een aantrekkelijk aminozurenpatroon, wat goed verteerbaar is omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat. Amypro bevat glycerines die extra energie leveren. Het hoge gehalte aan eiwitten en energie in Amypro levert een positieve bijdrage aan de melkproductie en de vorming van melkeiwit. Kenmerk van Amypro is verder de constante samenstelling door een continu verwerkingsproces.

Vooral voor bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoer (snijmaïs) in het basisrantsoen vormt Amypro een waardevolle aanvulling om een eiwittekort op pensniveau (OEB<0) tegen te gaan.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Amypro dient te worden opgeslagen in een verticale zuurbestendige silo van 50 m3 met roerwerk. Zonder roerwerk dient u rekening te houden met droge stof verschillen in het product. Zorg voor een passende aansluitkoppeling tussen opslagplaats en tankwagen en voor een juiste silo-aanduiding, zodat verkeerd lossen wordt voorkomen. Om droge stof verlies tijdens de opslag te vermijden dient de silo voorafgaande aan elke levering gereinigd worden. Het regelmatig reinigen van de silo en leidingen is essentieel om gisting te voorkomen en Amypro hygiënisch te voeren.

Geadviseerd wordt om vóór elke voerbeurt te roeren om een homogeen product te verkrijgen.

Amypro is met een geringe hoeveelheid zuur geconserveerd. Wanneer bovenstaande adviezen worden gevolgd, bedraagt de houdbaarheid van Amypro 3 maanden.

Leveringscondities

  • tanktransport
  • verkoop op basis van prijs per procent droge stof
     

Productspecificaties

Droge stof
280 g
Ruw eiwit
237 g
Ruw vet
65 g
Ruwe celstof
37 g
Ruw as
78 g
Zetmeel (tot)
49 g
Suiker
143 g
Bestendig Zetmeel
8 g
Melkzuur
37 g
Calcium (Ca)
2,1 g
Fosfor (P)
7,7 g
Glycerol
64 g
Magnesium (Mg)
2,6 g
Natrium (Na)
8,9 g
Kalium (K)
17 g
Chloride (Cl)
7 g
VEM
1187
VEVI
1302
FOSp
552 g
Sulfaat (SO4)
35,4 g
D.v. Methionine H
2,6 g
D.v. Lysine H
7,0 g
DVE 1991
147 g
DVE 2007
130 g
OEB 1991
43 g
OEB 2007
70 g
OEB2 2007
44 g
FOSp2/FOSp
0,57 g
FOS
598 g

Laatste wijziging 20-10-2020

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Liever direct contact met- of een advies van uw Product Manager? Neem dan contact op via onderstaande gegevens.

Vul uw postcode in en zie direct wie uw persoonlijke Product Manager is.

Dafne Hannink

Gaten graven in het voer? Wisselende mestconsistentie?
Dit zijn signalen dat de koeien teveel selecteren in het voer. Zorg dat het rantsoen niet te droog en goed gemengd is.
Vloeibaar tarwegistconcentraat (TGC) in het rantsoen helpt doordat grondstoffen/krachtvoeders beter aan het ruwvoer blijven plakken waardoor selectie aan het voerhek beperkt wordt. Tevens is TGC licht zurig waardoor het broei tegen gaat en het voer fris en smakelijk blijft gedurende warme periodes.

Voeradvies

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.