Amypro

Vloeibaar, Rosé / Vleesvee, Melkvee, Geiten / Schapen, Eiwitrijk
Etikettering voedermiddel, tarwegistconcentraat
Productvorm vloeibaar
pH 3.8-4.2
Houdbaarheid 3 maanden
Opslag in zuurbestendige silo met roerwerk
Homogeniteit voor elke voerbeurt roeren

Amypro is een natuurproduct, de basis wordt gevormd door tarwe. Bij de winning van zetmeel uit tarwe, ontstaat vloeibaar tarwezetmeel. Met behulp van enzymen wordt dit afgebroken tot suikers. Wanneer gist wordt toegevoegd aan deze suikers ontstaat er alcohol. Na afscheiding van de alcohol resteert er een vloeibaar, bruingekleurd en eiwitrijk product; tarwegistconcentraat Amypro. 

Eigenschappen

De voerkosten kunnen aanzienlijk worden verlaagd, door in rantsoenen zo veel mogelijk sojaschroot, raapzaadschroot of eiwitrijk krachtvoer te vervangen door Amypro.

Amypro is rijk aan eiwitten en aminozuren. Het is een stabiele eiwitbron met een aantrekkelijk aminozurenpatroon, wat goed verteerbaar is omdat het eiwit deels uit gist- en deels uit tarwe eiwit bestaat. Amypro bevat glycerines die extra energie leveren. Het hoge gehalte aan eiwitten en energie in Amypro levert een positieve bijdrage aan de melkproductie en de vorming van melkeiwit. Kenmerk van Amypro is verder de constante samenstelling door een continu verwerkingsproces.

Vooral voor bedrijven met een groot aandeel eiwitarm ruwvoer (snijmaïs) in het basisrantsoen vormt Amypro een waardevolle aanvulling om een eiwittekort op pensniveau (OEB<0) tegen te gaan.

Hieronder vindt u een video van Amypro dat gebruikt wordt voor kuilafdek.

Adviezen opslag, gebruik en houdbaarheid

Amypro dient te worden opgeslagen in een verticale zuurbestendige silo van 50 m3 met roerwerk. Zonder roerwerk dient u rekening te houden met droge stof verschillen in het product. Zorg voor een passende aansluitkoppeling tussen opslagplaats en tankwagen en voor een juiste silo-aanduiding, zodat verkeerd lossen wordt voorkomen. Om droge stof verlies tijdens de opslag te vermijden dient de silo voorafgaande aan elke levering gereinigd worden. Het regelmatig reinigen van de silo en leidingen is essentieel om gisting te voorkomen en Amypro hygiënisch te voeren.

Geadviseerd wordt om vóór elke voerbeurt te roeren om een homogeen product te verkrijgen.

Amypro is met een geringe hoeveelheid zuur geconserveerd. Wanneer bovenstaande instructies worden gevolgd, bedraagt de houdbaarheid van Amypro 3 maanden.

Leveringscondities

  • tanktransport
  • verkoop op basis van prijs per procent droge stof
     

Productspecificaties

Droge stof
260 g
Ruw eiwit
260 g
Ruw vet
64 g
Ruwe celstof
28 g
Ruw as
95 g
Zetmeel (tot)
21 g
Bestendig Zetmeel
1 g
Suiker
189 g
Melkzuur
41 g
Glycerol
68 g
Calcium (Ca)
2,0 g
Fosfor (P)
7,4 g
Magnesium (Mg)
2,4 g
Natrium (Na)
12,0 g
Kalium (K)
18,1 g
Chloride (Cl)
7,7 g
Sulfaat (SO4)
39,5 g
D.v. Methionine H
2,5 g
D.v. Lysine H
6,9 g
VEM
1169
VEVI
1282
DVE 1991
144 g
DVE 2007
126 g
OEB 1991
62 g
OEB 2007
86 g
OEB2 2007
46 g
FOSp
554 g
FOSp2/FOSp
0,64 g

Laatste wijziging 05-05-2021

Bovenstaande gegevens zijn gemiddelde waarden. Wijzigingen in productsamenstelling voorbehouden.

Bestellen  Download PDF

Vind uw lokale productmanager

Wilt u contact opnemen met uw regionale Product Manager? Bekijk dan onze landkaart onderaan de contactpagina en selecteer uw provincie.

Ga naar de contactpagina

Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.